Кислота лимонна в мешках по 25кг
Лимонна кислота має широкий спектр застосувань в різних сферах промисловості завдяки своїм властивостям, які включають консервацію, регулювання pH, дезінфекцію та інші.
Найпоширеніших сфер її використання:
- важлива добавка в харчовій промисловості. Вона використовується як консервант для збереження овочів, фруктів, соків, консервів та інших харчових продуктів. Також використовується для регулювання pH у харчових продуктах, як антиоксидант та для покращення смаку та аромату.
- у фармацевтичній промисловості лимонна кислота використовується для виробництва медичних препаратів, вітамінних добавок, м'яких напоїв та інших медичних засобів.
- у виробництві косметичних засобів, таких як креми, мила, шампуні та зубні пасти, лимонна кислота використовується як регулятор pH, консервант та антиоксидант.
- у хімічній промисловості лимонна кислота використовується для виробництва різних хімічних речовин, включаючи різноманітні солі, ефіри та інші похідні.
- у металургії застосовують для видалення вапняного відкладення та ржавчини з металевих поверхонь та обладнання.
- у виробництві фарб та лаків лимонна кислота використовується для регулювання pH та стабілізації кольору та консистенції фарбових матеріалів.
- для очищення та дезінфекції різних поверхонь та обладнання у промислових процесах лимонна кислота може бути використана.
З чого роблять лимонну кислоту?
Природним чином міститься в рослинах і тваринах, вона синтезується у великих масштабах шляхом ферментації (пов’язано з метаболізмом).
В 1784р. англійський вчений винайшов спосіб кристалізувати лимонну кислоти з цитрусових . Кристали без води можна отримати після формування в гарячій воді з подальшим повним випаровуванням.
Цей важливий продукт отримували віджимаючи сік з лимонів, таким чином, задовольнялося близько трьох чвертей світової потреби в лимонній кислоті (з однієї тонни лимонів виходить 25 кг лимонної кислоти).
Спосіб видобутку з фруктів та овочів не є економічним, а саме широке використання лимонної кислоти у всьому світі в харчовій, фармацевтичній та хімічній промисловості, спонукало до винайдення нових технологій, які надали можливість отримати кислоту, яка поводиться як природний консервант.
На початку двадцятих років XX століття дійшли до найоптимальнішого методу - вирощування шляхом бродіння. Почали використовувати поверхневе та занурене (глибоке) бродіння солодких відходів цукрового виробництва — патоки (меляси), викликаного пліснявими грибами роду Aspergillius niger (Аспергиллиус Нігер). Занурені культури - це культури, в яких мікроорганізми ферментують із субстратів, що містяться в рідких середовищах.
Сучасна технологія виробництва лимонної кислоти досить складна, енерго - і водоємна, що вимагає не тільки спеціального устаткування, але і дотримання високих санітарно-гігієнічних нормативів. Як наслідок, на підприємствах невеликої і середньої потужності виробляють лимонну кислоту поверхневим методом культивування, при цьому немає ніякої гарантії стабільної якості отриманого продукту.
Глибинний метод економічно вигідний тоді, коли потужність заводу перевищує 2500 тонн лимонної кислоти в рік. Тому саме великі виробництва, як правило, забезпечують стабільно високу якість лимонної кислоти.Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Упаковка | Мішок |
- Ціна: 58 ₴/кг